Home / Dom i vrt / Efikasno smanjite račune za struju: Evo kako da vam klima bude upaljena a da vas skoro ništa ne košta!

Efikasno smanjite račune za struju: Evo kako da vam klima bude upaljena a da vas skoro ništa ne košta!

Klima uređaji nam zaista dobro dođu onim vrućim ljetnim danima. Tako nas rashladi i jednostavno nam bude lakše. Ipak, klima uređaji troše dosta struje. Evo na šta trebate obratiti pažnju kako biste uštedjeli:

Česta greška koju mnogi prave jeste da svako malo uključujete i isključujete klimu. Trebate praviti veće pauze, a ne no-stop paliti i uključivati klimu. Tako nećete trošiti puno struje.

Bilo bi dobro da kupite klima uređaj sa podesivim termostatom. Na taj način moći ćete da podesite temperaturu kakvu želite imati u prostoriji.

Kupite termostat koji odgovara i sistemu hlađenja i sistemu grijanja. Ono što vam također može biti dobar  izbor za klima uređaje  jesu inverter modeli.

Opet ćemo vas napomenuti da ne treba da pravite ogromne temperaturne razlike. U vašem domu ne treba biti puno hladno dok je napolju prevruće. Zato neka bude umjereno.

Naglim izlaskom iz veoma hladnog u veoma toplo, možete dobiti toplotni udar i umrijeti. Isto važi i za klimu u autu. To nipošto ne radite.

Isto vam je i kada ulazite u vodu(npr bazen) Trebate se postepeno navikavati na vodu, a nipošto odmah uskočiti. Mnogi su slučajevi kada je neko umro baš zbog toga, zato ne rizikujte.

loading...

Powered by keepvid themefull earn money