Home / Zanimljivosti / Kada je beskučnik zamolio slučajnog prolaznika za uslugu, nije ni sanjao da će dobiti životnu priliku!

Kada je beskučnik zamolio slučajnog prolaznika za uslugu, nije ni sanjao da će dobiti životnu priliku!

Neki ljudi se nađu u zaista teškim situacijama kada im je potrebna pomoć druge osobe. Jordan Loket je 20-godišnji beskućnik koji je jedva preživljavao.

Htio se nekako izvući iz te situacije. Nekako je napisao svoju biografiju i predao je potpunom strancu kako bi mu možda pomogao da nađe posao.

Na biografiji je napisao kako mu je potrebna pomoć i posao. Ono što je zaista dirnulo mnoge jesu riječi: ” Potpuno sam izgubljen. Dosta mi je više gubljenja vremena. Stalno mi govore da odem u centar za beskućnike, ali tamo mi niko ne pomaže.

Mislim da je to zbog toga što sam mlad i zdrav, pa sam posljednji na listi za pomoć u traženju posla.

Radio sam kao mehaničar 2 godine, ali me šef izbacio prije nego sam završio praksu. To me ostavilo bez ocjene i stručne spreme. Brzo učim i vrijedan sam”.

Naišao je na 18-godišnjeg Arona Odvajera iz Liverpula  koji mu je odlučio pomoći u tome. Sliko je biografiju i napisao o čemu se radi. Postavio je na društvene mreže. Ubrzo su zaposlili Jordana i on je zaista sretan.

loading...

Powered by keepvid themefull earn money