Home / Dom i vrt / Ona je otkrila kako da ukloni TEŠKU prljavštinu tuš kabine koristeći samo JEDNU STVAR!

Ona je otkrila kako da ukloni TEŠKU prljavštinu tuš kabine koristeći samo JEDNU STVAR!

Sa ovim ćete jednostavno moći da uklonite i najuporniju prljavštinu sa kade i tuš kabine.

Da biste očistili kadu, pospite je samo sa boraksom i četkajte vlažnom četkom lagano. Tešku prljavštinu je na ovaj način zapravo najlakše ukloniti. Možete je upotrijebiti i za dno tuš kabine, ali za vrata će vam trebati nešto drugo.

Za vrata tuš kabine upotrijebite obično ulje za kuhanje. Uspite ga u sprej bocu i dobro našpricajte vrata te ostavite neko vrijeme da djeluje, obrišite, pa pokupite višak masnoće starim peškirom. Na ovaj način ćete pored čišćenja i usporiti nakupljanje mukotrpne prljavštine i sapunice.

Najveći broj ljudi se kune u efikasnost mješavine deterdženta za suđe i sirćeta (odnos 1:1), posebno za staklene površine ali i za gotovo sve druge površine, osim mermera.

Zagrijte sirće dok ne bude vruće i onda pomješajte sa deterdžentom za suđe, dobro promućkajte i vaše moćno sredstavo za čišćenje je gotovo! Sa njim možete čistiti kupatilo, sudoper, pločice, ma sve! Našpricajte, ostavite da djeluje 10-tak minuta i pobrišite.

Podijelite ovo i sa vašim prijateljima i rodbinom kako bi i oni znali za ove lukave i jednostavne metode čišćenja koje ne izuskuju puno para.

loading...

Powered by keepvid themefull earn money