Home / Zanimljivosti / Nakon što je zalijepio ovo na zadnjem staklu svog auta više mu niko ne smije upaliti duga svjetla!

Nakon što je zalijepio ovo na zadnjem staklu svog auta više mu niko ne smije upaliti duga svjetla!

Nekim vozačima u Kini je dosadilo kada neko iza njih upali duga svjetla. Zbog toga masovno kupuju razne naljepnice koje će zalijepiti na zadnje staklo automobila.

To ipak nisu obične naljepnice. Radi se o nečemu zaista ludom. Te naljepnice izgledaju ovako:

Nikome ne bi bilo prijatno da vidi ovakvo nešto ispred sebe dok vozi, zar ne? Pogotovo što ima dosta osjetljivih i starijih osoba. Kako biste se vi osjećali da vozite iza nečeg ovakvog? Da li bi vam bilo prijatno?

Ovo je postalo baš iritantno i opasno za odvijanje saobraćaja. Funkcioniše tako da te naljepnice pojave kada neko upali duga svjetla iza vas.

Na ovaj način se povećava rizik od saobraćajnih nezgoda. Umjesto da naprave nešto što će pomoći da se saobraćaj bezbjednije odvija, oni su se dosjetili nečega ovakvog.

Zbog toga što ovaj način nimalo nije prihvatljiv, zakonski je zabranjen. Šta vi mislite? Mi mislimo da ovo uopšte nije dobro i da ne treba dozvoliti da ljudi s ovakvim najljepnicama voze i tako škode drugima.

loading...

Powered by keepvid themefull earn money