Home / Dom i vrt / OBEZBJEĐUJU MIRAN SAN: 5 najboljih biljaka koje će vam pomoći da spavate kao beba!

OBEZBJEĐUJU MIRAN SAN: 5 najboljih biljaka koje će vam pomoći da spavate kao beba!

Biljke su savršen ukras za vaš dom, ali one također mogu biti vrlo korisne za vaše cjelokupno zdravlje. Neke biljke imaju snažan umirujući učinak, a to može značajno poboljšati kvalitetu vašeg sna.

U nastavku ćemo vam predstaviti 5 najučinkovitijih biljaka koje će vam pomoći da spavate kao beba:

Areca Palm (Chrysalidocarpus lutescens)

Ova biljka čisti zrak i uklanja sve toksine i ugljen dioksid. Također, oslobađa određenu količinu vlage u zraku, što je posebno korisno u zimskim mjesecima kada sistem grijanja isušuje zrak.

Aloe Vera

Ova biljka se smatra kao najučinkovitija biljka za čišćenje štetnih hemikalija poput formaldehida. Ona oslobađa kisik tokom noći što nije tipično za druge biljke. Štaviše ona može potaknuti vaš imunološki sistem.

Ficus Benjamina

Ficus je fenomenalna biljka za pročišćavanje zraka. Ona ima sposobnost ukloniti više od 70% benzena, toluena, amonijaka i drugih štetnih tvari iz zraka koje se obično emitiraju u linoleum, iverice i druge nekvalitetne podloge. Također, uništava polovicu postojećih mikroorganizama, značajno poboljšava kvalitetu vašeg sna i lijep je ukras za svoju sobu.

Sansevieria Trifasciata

Ova biljka je super za vaš imunološki i dišni sistem. To može pomoći glavobolji i smanjiti visoki krvni pritisak. Ona emitira kisik i uklanja ugljen dioksid iz zraka tokom noći.

Boston Fern

Boston Fern ima u izobilju eteričnih ulja, flavonoida i drugih korisnih tvari. Ova biljka će se znatno umiriti vaš živčani sistem i smanjiti stres.

Podijelite ovo i sa vašim prijateljima!

loading...

Powered by keepvid themefull earn money