Home / Zanimljivosti / Objavljen tajni test koji je Trump morao riješiti na ljekarskom pregledu, a evo kakav je rezultat morao imati…

Objavljen tajni test koji je Trump morao riješiti na ljekarskom pregledu, a evo kakav je rezultat morao imati…

Donald Trump je pristupio standardnom kognitivnom testu i navodno je ostvario maksimalan broj bodova. To znači da nije pokazao nikakve abnormalnosti. Evo kako taj test izgleda:

Montrealska ljestvica kognitivne procjene (MoCA)  je neuropsihološki test koji pokazuje da li neko ima neke kognitivne poremećaje. Test traje 10 minuta i podrazumijeva procjenjivanje pamćenja, koncentracije, jezik, računanje, razmišljanje, orijentaciju.

Sve iznad 26 bodova se smatra normalnim, a prosječan rezultat na testu je 27.4, ljudi s blagim kognitivnim poremećajem imaju oko 22 bodova, dok oni koji boluju od Alzheimerove bolesti imaju prosječno 16 bodova.

Ovaj test se koristi za procjenu mentalnog zdravlja i dostupan je u 50 jezika. Donald Trump se testirao nakon što je objavljena knjiga Michaela Wolfa u kojoj se preispituje Donaldovo mentalno stanje.

S obzirom na odluke koje američki predsjednik donosi i kontroverzne poteze koje radi, nije ni čudno što se ne zapitamo kakvo je zapravo njegovo psihičko stanje. Potenciranje na procjenu mentalne sposobnosti onda nije neočekivano.

loading...

Powered by keepvid themefull earn money