Home / Najnovije / OVE ŽITARICE ODMAH IZBACITE IZ VAŠEG DOMA! Evo šta se desilo njenom djetetu…

OVE ŽITARICE ODMAH IZBACITE IZ VAŠEG DOMA! Evo šta se desilo njenom djetetu…

Ovih dana na Facebooku se širi post mame koja želi da upozori sve ostale roditelje. Nakon što je njena kćerka imala alergijsku reakciju na popularne žitarcice, željela je da informiše sve roditelje o štetnim hemikalijama koje se nalaze u dječijim proizvodima.

Kada je majka Misty Lyn prvi put vidjela da se osip širi po kćerkinim nogama, bila je šokirana i nije imala pojma šta bi to moglo prouzrokovati. Bila je uplašena da se njena kćerka Harper  zarazila nečim otrovnim.

Zapravo mala Harper je samo jela popularne žitarice “Aplle Jacks” prvi put to jutro. To je bio trenutak kad je Misty shvatila da su žitarice vjerovatno prouzrokovale osip.

Tog trenutka je odlučila da uradi neka istraživanja na ovim žitaricama i ono što je otkrila šokiralo ju je. Zabrinuta mama je napisala “Morala sam svoje dijete danas da odvedem doktoru. Nisam imala pojma od čega je dobils osip dok mi suprug nije rekao da je to jutro prvi put jela žitarice.

Uradila sam neka dodatna istraživanja o tome i evo šta sam otkrila. “Apple Jacks” žitarice imaju najpopularnije hranjive boje zapravo koje prouzrokuju promjene ponašanja kod djece: njihova koža poprima žute i crvene fleke…”

Misty je odlučila da upozori sve roditelje na ovakve opasne proizvode koji se mogu pronaći u trgovinama. Također je napisala: “Ove hranjive boje su sada nelegalne u Europi, ali su dopuštene bez ikakvih problema u Americi”.

Veliki broj roditelja se neće obazirati na ovo upozorenje ali osip kod ove djevojčice je jasan dokaz da žitarice sadrže hemijske i umjetne boje koje sigurno mogu prouzrokovati alergijske reakcije.

“Molim vas podijelite ovo sa drugim roditeljima koje poznajete. Ako mi ne progovorimo o ovim opasnim hranjivim bojama, neće niko drugi ” zaključila je na kraju.

loading...

Powered by keepvid themefull earn money