Home / Zanimljivosti / Sestre su odbile da okupaju OVU tek rođenu bebu. Kada su roditelji čuli razlog počeli su da plaču…

Sestre su odbile da okupaju OVU tek rođenu bebu. Kada su roditelji čuli razlog počeli su da plaču…

Ljudi koji su u stanju da pruže puno ljubavi i strpljenja, prevazići će svaku prepreku kao porodica. To je slučaj sa ovim parom, koji zaslužuje svo poštovanje ovog svijeta zbog onoga što su preživjeli. Pogledajte njihovu priču…

Čekanje bebe je posebno iskustvo koje parovi doživljavaju. Tako su Dastin i Sijera Joder iz Bostona željno isčekivali rođenje svog sina.

Ali tokom petog mjeseca trudnoće Sijera je primila užasnu vijest, njena beba je patila od encefalocela. To je poremećaj gdje mozak raste izvan lobanje i zaštićen je samo tankom kožom. Ljekari nisu željeli Sijeri da daju lažnu nadu i rekli su joj da će beba preživeti porođaj, ali da će ubrzo nakon toga vjerovatno umrijeti.

Kada se njen sin rodio, glasno je plakao poput bilo koje druge zdrave bebe. Sestre nisu čak htjele ni da ga okupaju, a on nije odustajao. Mali Bentli, kako su ga Sijera i Dastin nazvali, imao je volju da živi…

Ljekari su opet pokušali da pripreme roditelje na to da njihova beba neće živjeti dugo, ali oni opet nisu bili u pravu. Bentli je svakim danom jačao iako je bio u životnoj opasnosti. Čak i najmanji spoljašnji uticaj, mogao je oštetiti njegov mozak.

Roditelji nisu htjeli da odustanu od njega i očajnički su tražili hirurga koji neće odustati od njihove bebe i koji će im pomoći. I pronašli su ga, doktor Džon Maera im je dao nadu koju su očajnički tražili! On je osmislio metodu kako izvesti operaciju.

On je planirao da Bentlijevu glavu da otvori na način na koji se otvara pupoljak kada se pretvara u cvijet, kako bi napravio mjesta za njegov mozak. Ovo je bila izuzetno rijetka operacija i naravno vrlo opasna za bebu. Ali, Dastin i Sijera su željeli da iskoriste svaku priliku koja im se pruži.

Bentli je imao samo 7 mjeseci kada je podvrgnut operaciji, a neizvjesnost za njegove roditelje je počela…

Hirurzi su se 5 dugih sati borili za Bentlijev život i dogodilo se apsolutno čudo, Bentli je preživio! Niko ne zna kakvu je budućnost sudbina spremila za malog Bentlija. Niko ne zna da li će moći da hoda ili da priča jer je ovakva operacija odrađena po prvi put.

Pored ovakvih roditelja podrška mu neće nikada faliti. Dastin i Sijera su učinili sve što je u njihovoj moći da spasu svoju bebu. Borili su se kao lavovi za život svog sina, pogledajte video:

loading...

Powered by keepvid themefull earn money