Home / Dom i vrt / Stavila je OVU biljku pored kreveta, ali ne zbog dekoracije. Razlog za to je GENIJALAN!

Stavila je OVU biljku pored kreveta, ali ne zbog dekoracije. Razlog za to je GENIJALAN!

Kada ste okruženi biljkama, osim što će vaša prostorija izgledati ljepše,one će doprinjetoi vašem zdravlju i svakodnevnom funkcionisanju a to mnogi ne znaju.

Ukoliko pored svog kreveta stavite jasmin, prosto će vas preporoditi! Idealan je za spavaće sobe, jer osim ljepote, ispušta umirujući miris i smiruje anksioznost i stres organizma.

Zato držite ovu biljku u sobi pa kada sljedeći put dođete umorni sa posla prosto se zavalite u kreve i dozvolite da vas obuzme čudesnoi miris jasmina.

Sve vrste zagađivača nepovoljno utiču na naš organizam! Zbog toga je prisustvo biljke vrlo neophodno. Među njima, jedan od najvećih junaka u procesu eliminacije toksina jeste fikus. On ne zahtijeva puno njege a ima odlična dejstvau pročišćavanju zraka.

Za prijatan miris u vašoj sobih ni jedna biljka ne može da se poredi sa lavadnom. Osim što umiruje sva čula, savršena je za liječenje opekotina, posjekotina i ožiljaka na rukama, a također eikasno pročišćava nečist vazduh.

Kupovina raznih hemijskih uređaja za osvježavanje vazduha nikada neće moći da se poredi sa dejstvom prirode. Najjeftiniji i najsigurniji način da ovlažite vazduh u prostoriji jeste zlatna palma, koja prirodno ispušta vlagu iz sebe.

Ove biljke bi svakako trebali da imate u svom domu, ako ne sve onda barem jednu od njih o tako barem malo sebi olakšajte boravak u prostorijama.

loading...

Powered by keepvid themefull earn money